Sanal Sunucu Nedir? Things To Know Before You Buy

Sanal Sunucu Türleri İster şirket içinde ister bulut ortamında olsun, sanal sunucular işletmelerin donanım kaynaklarını daha verimli kullanmasına olanak tanıdığından “Sanal Sunucu Nedir?

Sanal sunucu, fiziksel bir sunucunun birden fazla sanal sunucuya bölünerek kullanılmasıdır. Bu sayede, farklı kullanıcılar aynı fiziksel sunucuyu paylaşarak kendi World-wide-web sitelerini barındırabilir veya uygulamalarını çalıştırabilirler.

Bir veya birden fazla işletim sisteminin bağlı olduğu donanımsal bir sunucu üzerinde maksimum performans elde edilmesini sağlayan bağımsız ve izole teknolojilere sahip kaynaklara sanal sunucu denir. Örneğin fiziksel bir sunucu kaynakların daha verimli kullanılabilmesi için birden fazla sunucuya bölünerek sanal bir sunucu haline getirilebilir.

Sanal sunucunun yedekleme ve güvenliği konusu, veri kaybını önlemenin ve sunucunun güvenliğini sağlamanın önemini vurgulamaktadır. Yedekleme işlemiyle sunucuda bulunan tüm verilerin yedek bir ortama kopyalanması sağlanır ve potansiyel bir veri kaybı durumunda hızlı bir şekilde toparlanma sağlanır.

Digital Non-public Server, fiziksel bir sunucunun çAlright sayıda birbirinden bağımsız sanal makineye ayrılmış halidir. Böylece her VPS sunucu aynı makine içindeki alanı paylaşır; ancak birbirlerinden bağımsız hareket eder.

Bu Net barındırma hizmetinin olumsuz tarafı ise donanımı paylaşan diğer Internet sitelerinin Website sitenizin performansını etkileyebilecek olmasıdır.

Sanal here Sunucular Nedir? Sanal sunucu, adanmış sunuculara kıyasla yazılım ve donanım kaynaklarını diğer işletim sistemleriyle paylaşan bir sunucudur.

Sanal sunucu teknolojisini kısaca anlatacak olursak, bir sunucu üzerinden birbirinden bağımsız olarak birden fazla işletim sisteminin bulunması şeklinde tanımlayabiliriz.

İstatistiklere göre; crack yazılım, ters proxy, lisanssız yazılım kullanan Net siteleri, diğer Internet sitelerine kıyasla daha fazla risk altındadır.

Sanal sunucu örneğinizde basit bir işletim sistemini, önceden yapılandırılmış bir uygulamayı veya bir geliştirme yığınını tıklayarak başlatabilirsiniz.

Sanal sunucuların başlıca özellikleri arasında ise yüksek erişilebilirlik, kolay yedekleme ve kurtarma işlemleri, ve hızlı dağıtım kabiliyetleri bulunur.

Aynı VPS sunucusunda olduğu gibi VDS sunucusunda da World wide web sitenizi ihtiyaçlarınıza göre yapılandırmanıza olanak veren root erişimi kullanımı mevcuttur.

Website sitenize en uygun systemı belirlerken; işlevsel, ekonomik özelliklerinde olduğu kadar güvenilirlik şartlarını da sağladığından emin olmalısınız.

Ayrıca fiziksel sunucularında sorun yaşayanların da sanal sunucu kullanımını tercih ettikleri görülmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *